Những câu nói hay về cuộc sống bằng tiếng anh hay nhất ý nghĩa nhất – tổng hợp từ nhiều nguồn

Cùng đọc thêm nào :

  • Những câu chúc hay nhất
  • Những câu nói hay trong truyện
  • Sms dễ thương
  • danh ngôn hay về cuộc sống

1. I love you not because of who you are, but because of who I am when I am with you. Tôi yêu bạn không phải vì bạn là ai, mà là vì tôi sẽ là người thế nào khi ở bên bạn

2. No man or woman is worth your tears, and the one who is, won’t make you cry. Không có ai xứng đáng với những giọt nước mắt của bạn, người xứng đáng với chúng thì chắc chắn không để bạn phải khóc.

3. Just because someone doesn’t love you the way you want them to, doesn’t mean they don’t love you with all they have. Nếu một ai đó không yêu bạn được như bạn mong muốn, điều đó không có nghĩa là người đó không yêu bạn bằng cả trái tim và cuộc sống của họ.

4. A true friend is someone who reaches for your hand and touches your heart. Người bạn tốt nhất là người ở bên bạn khi bạn buồn cũng như lúc bạn vui

5. The worst way to miss someone is to be sitting right beside them knowing you can’t have them. Bạn cảm thấy nhớ nhất một ai đó là khi bạn ở ngồi bên người đó và biết rằng người đó không bao giờ thuộc về bạn.

6. Never frown, even when you are sad, because you never know who is falling in love with your smile. Đừng bao giờ tiết kiệm nụ cười ngay cả khi bạn buồn, vì không bao giờ bạn biết được có thể có ai đó sẽ yêu bạn vì nụ cười đó.

7. To the world you may be one person, but to one person you may be the world. Đối với thế giới này bạn chỉ là một người nhưng đối với ai đó bạn là cả một thế giới.

8. Don’t waste your time on a man/woman, who isn’t willing to waste their time on you. Đừng lãng phí thời gian với những người không có thời gian dành cho bạn.

9. Maybe God wants us to meet a few wrong people before meeting the right one, so that when we finally meet the person, we will know how to be grateful. Có thể Thượng Đế muốn bạn phải gặp nhiều kẻ xấu trước khi gặp người tốt, để bạn có thể nhận ra họ khi họ xuất hiện.

10. Don’t cry because it is over, smile because it happened. Hãy đừng khóc khi một điều gì đó kết thúc, hãy mỉm cười vì điều đó đến.

11. There’s always going to be people that hurt you so what you have to do is keep on trusting and just be more careful about who you trust next time around. Bao giờ cũng có một ai đó làm bạn tổn thương. Bạn hãy giữ niềm tin vào mọi người và hãy cảnh giác với những kẻ đã từng một lần khiến bạn mất lòng tin.

12. Make yourself a better person and know who you are before you try and know someone else and expect them to know you. Bạn hãy nhận biết chính bản thân mình và làm một người tốt hơn trước khi làm quen với một ai đó, và mong muốn người đó biết đến bạn.

13. Don’t try so hard, the best things come when you least expect them to. Đừng vội vã đi qua cuộc đời vì những điều tốt đẹp nhất sẽ đến với bạn đúng vào lúc mà bạn ít ngờ tới nhất.

14. You know you love someone when you cannot put into words how they make you feel. Khi yêu ai ta không thể diễn tả được cảm giác khi ở bên cô ta thì mới gọi là yêu.

15. All the wealth of the world could not buy you a friend, not pay you for the loss of one. Tất cả của cải trên thế gian này không mua nổi một người bạn cũng như không thể trả lại cho bạn những gì đã mất.

16. A man falls in love through his eyes, a woman through her ears. Con gái yêu bằng tai, con trai yêu bằng mắt.

17. A cute guy can open up my eyes, a smart guy can open up a nice guy can open up my heart. Một thằng khờ có thể mở mắt, một gã thông minh có thể mở mang trí óc, nhưng chỉ có chàng trai tốt mới có thể mới có thể mở lối vào trái tim.

18. A great lover is not one who lover many, but one who loves one woman for life. Tình yêu lớn không phải yêu nhiều người mà là yêu một người và suốt đời.

19. Believe in the spirit of love… it can heal all things. Tin vào sự bất tử của tình yêu điều đó có thể hàn gắn mọi thứ.

20. Beauty is not the eyes of the beholder. Kant Vẻ đẹp không phải ở đôi má hồng của người thiếu nữ mà nằm ở con mắt của kẻ si tình.

21. Don’t stop giving love even if you don’t receive it. Smile and have patience. Đừng từ bỏ tình yêu cho dù bạn không nhận được nó. Hãy mỉm cười và kiên nhẫn.

22. You know when you love someone when you want them to be happy event if their happiness means that you’re not part of it. Yêu là tìm hạnh phúc của mình trong hạnh phúc của người mình yêu.

23. Friendship often ends in love, but love in friendship-never Tình bạn có thể đi đến tình yêu, và không có điều ngược lại.

24. How can you love another if you don’t love yourself? Làm sao có thể yêu người khác. Nếu bạn không yêu chính mình.

25. Hate has a reason for everything bot love is unreasonable. Ghét ai có thể nêu được lý do, nhưng yêu ai thì không thể.

26. I’d give up my life if I could command one smile of your eyes, one touch of your hand. Anh sẽ cho em tất cả cuộc đời này để đổi lại được nhìn em cười, được nắm tay em.

27. I would rather be poor and in love with you, than being rich and not having anyone. Thà nghèo mà yêu còn hơn giàu có mà cô độc

28. I looked at your fare… my heart jumped all over the place. Khi nhìn em, anh cảm giác tim anh như loạn nhịp.

29. In lover’s sky, all stars are eclipsed by the eyes of the one you love. Dưới bầu trời tình yêu, tất cả những ngôi sao đều bị che khuất bởi con mắt của người bạn yêu.

30. It only takes a second to say I love you, but it will take a lifetime to show you how much. Tôi chỉ mất 1 giây để nói tôi yêu bạn nhưng phải mất cả cuộc đời để chứng tỏ điều đó.

31. If you be with the one you love, love the one you are with. Yêu người yêu mình hơn yêu người mình yêu

32. I have the “I”, I have the “L”, I have the “O”, I have the “V”, I have the “E”, … so please can I have “U” ? -Anh có chữ “I”, anh có chữ “L”, anh có chữ “O”, anh có chữ “V”, anh có chữ “E”, và hãy cho anh biết làm thế nào để anh có “U”

33. If I’m in Hell and you are in Heaven, I’ll look up and be glad of you. But if I’m in Heaven and you are in Hell, I’ll pray to God to send me down because the heaven is not heaven without U! Nếu anh ở dưới địa ngục và em ở trên thiên đường, anh sẽ ngước lên nhìn và hân hoan cùng em. Nhưng nếu anh ở trên thiên đường và em ở dưới địa ngục, anh sẽ cầu Trời gửi anh xuống đó bởi anh biết rằng thiên đường sẽ chẳng còn là thiên đường nữa nếu thiếu em!

34. Last night, I wanted to write you a letter but all I could write was . . noh ss!W ! . . It didn’t make sense until you read it UPSIDE DOWN!!

Đêm qua anh muốn viết cho em một lá thư nhưng tất cả anh có thể viết được là: . . noh ss!W ! . . Điều đó thật vô nghĩa cho đến khi em đọc nó theo chiều ngược lại từ trên xuống.

35. You can turn the sky green and make the grass look blue, but you can’t stop me from loving you. Em có thể biến bầu trời thành sắc xanh lá cây, hay em có thể biến cỏ lá thành sắc xanh biển, nhưng em không thể ngăn anh ngừng yêu em!!!

36. I love you like life, do you know why? Cause you are my life … -Anh yêu em như yêu cuộc sống của chính mình, em biết tại sao không? Vì em chính là cuộc sống của anh.

37. If water were kisses, I’d send you the sea If leaves were hugs, I’d send you a tree If night was love, I’d send you the stars But I can’t send you my heart because that where you are.

Nếu giọt nước là những nụ hôn, anh sẽ trao em biển cả Nếu chiếc lá là những ôm ấp vuốt ve, anh sẽ tặng em cả rừng cây Nếu đêm dài là tình yêu, anh muốn gửi em cả trời sao lấp lánh Nhưng trái tim anh không thể dành tặng em được vì nơi đó đã thuộc về em

38. I wrote your name in the sand but it got washed away, I wrote your name in the sky but it got blew away, I wrote your name in my heart where it will stay… Anh viết tên em trên cát nhưng sóng biển cuốn trôi đi, anh viết tên em trên bầu trời nhưng gió thổi bay mất, nên anh viết tên em trong trái tim anh nơi mà nó sẽ ở mãi …

Những câu nói hay về cuộc sống bằng tiếng anh chưa dịch 

Nhung cau noi hay bang tieng anh

Life isn’t simple. But the beauty of it is, you can always start over. It’ll get easier. Alacia Bessette, Simply from Scratch, 2010

Life is indeed difficult, partly because of the real difficulties we must overcome in order to survive, and partly because of our own innate desire to always do better, to overcome new challenges, to self-actualize. Happiness is experienced largely in striving towards a goal, not in having attained things, because our nature is always to want to go on to the next endeavor. Albert Ellis, Michael Abrams, Lidia Dengelegi, The Art & Science of Rational Eating, 1992

There are two ways to slide easily through life: to believe everything or to doubt everything; both ways save us from thinking. Alfred Korzybski (1879 – 1950)

You’re alive. Do something. The directive in life, the moral imperative was so uncomplicated. It could be expressed in single words, not complete sentences. It sounded like this: Look. Listen. Choose. Act.Barbara Hall, A Summons to New Orleans, 2000

The first step to getting the things you want out of life is this: Decide what you want. Ben Stein

Man is born to live, not to prepare for life. Boris Pasternak (1890 – 1960), Doctor Zhivago, 1958

Not a shred of evidence exists in favor of the idea that life is serious. Brendan Gill

You don’t have to live your life so that your life is suitable for small talk. Life can be lived in ways that circumnavigate a myriad of colors and landscapes. Cherie Ve Ard, Technomadia, 04-04-2013

Life is a foreign language; all men mispronounce it. Christopher Morley (1890 – 1957)

Life is full of surprises and and serendipity. Being open to unexpected turns in the road is an important part of success. If you try to plan every step, you may miss those wonderful twists and turns. Just find your next adventure-do it well, enjoy it-and then, not now, think about what comes next. Condoleeza Rice

In matters of self-control as we shall see again and again, speed kills. But a little friction really can save lives. Daniel Akst, We Have Met the Enemy: Self-Control in an Age of Excess, 2011

When we exercise self-control on a given occasion, we win for ourselves a little credibility we can rely on the next time around. Pretty soon we develop a reputation to ourselves that we want badly to uphold. With each test that we meet, our resolve gains momentum, fueled by the fear that we may succumb and establish a damaging precedent for our own weakness. Daniel Akst, We Have Met the Enemy: Self-Control in an Age of Excess, 2011

Life is a thing that mutates without warning, not always in enviable ways. All part of the improbable adventure of being alive, of being a brainy biped with giant dreams on a crazy blue planet. Diane Ackerman, One Hundred Names for Love: A Stroke, A Marriage, and the Language of Healing, 2011

The purpose of life is to fight maturity. Dick Werthimer

“Don’t cry because it’s over, smile because it happened.” ― Dr. Seuss

“You’ve gotta dance like there’s nobody watching, Love like you’ll never be hurt, Sing like there’s nobody listening, And live like it’s heaven on earth.” ― William W. Purkey

“You only live once, but if you do it right, once is enough.” ― Mae West

“In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on.” ― Robert Frost

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.” ― Oscar Wilde

“There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.” ― Albert Einstein

“Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.” ― Mark Twain

“I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be.” ― Douglas Adams, The Long Dark Tea-Time of the Soul

“Life is an opportunity, benefit from it. Life is beauty, admire it. Life is a dream, realize it. Life is a challenge, meet it. Life is a duty, complete it. Life is a game, play it. Life is a promise, fulfill it. Life is sorrow, overcome it. Life is a song, sing it. Life is a struggle, accept it. Life is a tragedy, confront it. Life is an adventure, dare it. Life is luck, make it. Life is too precious, do not destroy it. Life is life, fight for it.”

― Mother Teresa “This life is what you make it. No matter what, you’re going to mess up sometimes, it’s a universal truth. But the good part is you get to decide how you’re going to mess it up. Girls will be your friends – they’ll act like it anyway. But just remember, some come, some go. The ones that stay with you through everything – they’re your true best friends. Don’t let go of them. Also remember, sisters make the best friends in the world. As for lovers, well, they’ll come and go too. And baby, I hate to say it, most of them – actually pretty much all of them are going to break your heart, but you can’t give up because if you give up, you’ll never find your soulmate. You’ll never find that half who makes you whole and that goes for everything. Just because you fail once, doesn’t mean you’re gonna fail at everything. Keep trying, hold on, and always, always, always believe in yourself, because if you don’t, then who will, sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life’s a beautiful thing and there’s so much to smile about.”

― Marilyn Monroe “Sometimes people are beautiful. Not in looks. Not in what they say. Just in what they are.”

― Markus Zusak, I am the Messenger “If you don’t know where you’re going, any road’ll take you there”

― George Harrison, Cloud Nine

Bạn còn biết những câu nói hay về cuộc sống,những câu nói hay về tình yêu bằng tiếng anh nào nữa ? hãy chia sẻ với chúng tôi nào 🙂

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *